dilluns, 28 de setembre del 2009

Vantrallantpelspuestus

L'epidèmia de la Grip A, fa parada i fonda a Vandelpal. La consulta està més plena que el mateix poble. I mira que el poble en va ple! Una de les frases més repetides en la sèrie. Entre les quals es troba Casunseuna!!!
La consulta estava molt plena de vandelplallosencs. Febres, vòmits... El del Ramiro, pobret, era de color festuc torrat. Un verd ataronjat. Li va estrenar les sabates al Paco, que estava també a la consulta. I es va colar per veure primer a la Teresa. Mira, perquè era en Ramiro i me l'estimo molt. Us en recordeu quan es va quedar tancat en el Condis?? Sempre li pasen coses. Té un cor molt gran. M'estic posant tendre... I no és plan! Més coses...

El Jaume, amb un rampell que li ve de sobte, després de parlar amb l'amiga de la Teresa que treballa a Can Rata, es posa a pensar si ell està tractant bé la seva dona. Canviarà el caràcter?? Es deixarà perilla?? Anirà a fer classes de GAC? Comprarà pebrots de Padrón al Condis?

La Berta, treballa deu minuts al Condis!! Que egològica-cèntrica! Només pensa amb la Elephant's Store! Obres, boicots del Casunseuna i nervis. Hi ha una pertorbada, l'Alícia, que es tornarà boja si la gent no diu I-LE-GÁN a la botiga de roba XL.

Nem a fer un cafè al Tramuntana i trobem al Jaume trobant-se inesperadament, al jove psicòleg.
El Jaume, aprofitant la situació que la consulta li sortirà gratis, no sap com explicar-li el seu cas. Es llença de cap amb el mètode T.U.A. Sabeu de que parlo, no? Tothom ha practicat alguna vegada el mètode T.U.A. i les seves variacions (A.U.A), sobretot en les pròpies confessions?? "Tinc un amic que..."o bé, "aquesta pedra que sembla costo, no és costo és un mineral i a més, li guardo a un amic, mama"...

El Jaume li explica que té un amic que li sembla que maltracta a la dona. I el psicòleg li recomana que parli amb el seu amic. I l'amic del Jaume, envia un ram de flors a la alcaldessa Jipi, li buida la casa de gent, li cuina posa música i ballen... Realment, la Jipi hagués preferit l'amic del Jaume. (O no) Potser vol un entremig. Si el Jaume no renega de tant en tant, no és el Jaume.

Al CAP han posat un segurata!!! Un segurata a la sala d'espera. No fos cas que la gent es tornés boja de cop i volta i practiquessin l'art de Kale borroka amb pintades, còctels molotovs o encara pitjor: encenent papereres amb revistes de fa cinc anys que son les mateixes a la mateixa taula. (Això de les revistes, passa a Vandelpal i a tot arreu)

El senyor Russinyol ja feia temps que s'havia rallat i va tenir unes paraules amb semi-agressió de drama zero amb l'Enric. Aquest va xivar-se a la Teresa i va arribar el segurata per carambola.
L'Enric fa una crida radiofònica per que vingui a treballar més metges. No vol els MIR!! No ens ho podem permitir!!! "Ensenyant a fer la feina, revisar-la i fer la teva". Però fent-la amb els pacients emprenyats! Que a la més mínima t'estornuden a la cara i ja has pillat la grip A.
En un moment de consulta cau una safata. El segurata, que ha fet el curs en 2 setmanes, gairebé rebenta la porta i entra amb el Kalasnikov per protegir al personal mèdic. Pero mira que és buena persona, eh!
També hi ha gent, que per prevenir va a la consulta. És el cas de la Marcela. Entre plats preparats i tapes, va buscar un foradet per anar a veure com estava el percal al CAP. "Enrrí, mira'm que no tingui la grí aquesta. No tín cap símptoma, però per si de cáh!"

Un tal Tàrrega, es queixa de la pudor dels purins a Vandelpal en hores d'oci pels pixapins. No hi ha un botó per canviar el poble a NO-SMELL MODE?

Aparició estel·lar de l'Ironside. Que torna a Vandelpal per la inauguració de la botiga. La Berta i l'Alícia preocupades pel nom. O per la cagada. Abans de que et col·loquin un rètol, has de mirar que no l'hagin dissenyat ximpanzés, ni elefants! O si dones el vist i plau, la cagada és teva. Apa, ja us menjareu el rètol amb patates. Que la Marcela us cuini el plat, que segur que les patates estaran tremendes!

Quan està arribant el moment I-LE-GÁN, tothom s'escaqueja. Tothom? No!! Hi ha un petit cor de bona persona que es diu Núria que sempre està allà on se la demanen. Amb el fracàs de la convocatòria, a l'Alícia se li encén la bombeta per fer les fotos amb gent. Truca a tots els Clubs Sant Jordi de la comarca i s'omple la botiga de pròtesis, faixes, bastons, medicines, laca, bufandes... Aquests avis, que s'apunten a un bombardeig... i que son més barats que una pedra, els dius que hi ha una inauguració amb pica-pica, si la memòria no els hi falla, porten tupers de casa. Si no, al bolso directe!! Hi ha proves gràfiques. Això també passa a la vida real. Si veus avis en una inauguració, segur que hi ha canapès. Es passen la informació entre ells.

El Jaume, desconegut total per la Jipi. Mai una alcaldesa havia estat tan sospitosament feliç per l'amo de Can Rata. Havia fet un canvi de 180º. L'amiga maltractada de la Teresa, volia saber si era veritat el rumor de que hi havien ordinadors Waterprof ressistant i va provar-ho amb l'ordinador administratiu de Can Rata. "No passa res"-li deia el Jaume. Definitivament havia fet un canvi. Un canvi per sempre?? Juas! A Vandelpal, no hi ha res per sempre!

A Vandelpal, pot passar qualsevol cosa! Mentre vagi pagant Estrella Damm i Condis, ho aniran allargant. Aviat, parlaran del Michael Jacson, del Messi i de la consulta per la Independència per Catalunya a Vandelpal!