dilluns, 21 de setembre del 2009

Vandelposarnosaldia

Un resum rapidet i una mica anarquista dels tres últims i els dos primers capítols de la nova temporada...

Hi havien uns rumanesos que van anar a Vandelpal a distreure una mica al personal: Li van fer un book de fotos a l'Alba, a la sortida del cole (devia portar una suadera Rams 23 com la majoria de personatges joves de la sèrie), un parell de palassos al parietal de la Raquel mentre xafardejava en un zulo aliè perdut al bosc investigant el cas rumanil,...
Amb tot això, envien a l'Alba a estudiar Bostonès.

Què més? Ah, si! Han canviat les ofertes del Condis!!! Ara ja no tenen el llom ibèric i la butifarra amb bolets. Tenen butifarra negra i pebrots de Padrón. I la Berta s'ha tornat vegeta. També ha après a escaquejar-se. I la Rut, la tercera sòcia-patitzant del Condis, està a la que salta perquè diu que ha de fer-ho tot ella. En aquests moments, tot el poble en va ple. I en Paco sempre al mig, pobret!

Santa Isona, va al psicòleg per millorar la relació amb l'Enric. Els dos porten banyes d'isard del Pirineu. Desprès de totes les sessions combinades (psicòleg + Isona, psicòleg + Isona + Enric, Psicòleg + Enric i a casa, l'Isona +Enric), decideixen deixar-ho.

L'Enric es va apuntar a un curs de cuines per solters que l'ensenyaven a fer menjar preparat i cuinar congelats de La Sirena. I la Raquel surt del coma però li queden seqüeles. Memòria i parla. No se'n recorda que van deixar-ho amb el Julià. El seu assistent personal.

Raquel: ahskjogesñri
Julià: Què? Què vols? vols això? Això es diu DI-A-RI
Raquel: NO-HOC-IM-BÈ-HIL.

Ai, Julià!! Qui t'anava a dir que estaries sempre enmerdat, a Vandelpal. Eh?

També hi ha un grup de dones maltractades treballant a Can Rata. Van aparèixer perquè l'ex-marit d'una d'elles (amiga de la Teresa) va cremar la casa d'acollida. Al Jaume, no li fot puta gràcia que estiguin allà per vàries raons que tot seguit anomeno:
Raó 1: La colega de la Teresa, tirant aigua amb lleixiu a les verdures.
Raó 2: No tenen intimitat amb l'alcaldesa jipi.
Raó 3: Trasllada el despatx al Tramuntana per treballar més tranquil.

L'Alícia deixa l'assistència de la consulta de la Teresa per associar-se amb la Berta i obrir la botiga de roba. Però no tenen pasta i enganyen al Casunseuna per rebre una subvenció directa per fer realitat el somni.

El Julià busca una assistent per ajudar a la Raquel, que no pot valer-se per ella mateixa. (Pels símptomes que té, sembla que porti un estat etílic força considerable: Pronunciació poc entenedora, insensible a les cremades d'oli, dificultats al desplaçar-se...)

Desprès del primer i últim sopar que prepara l'assistenta (faves salades) dimiteix del càrrec. És el millor que podia fer. (De fet, jo no hagués anat ni a Vandelpal)

El Biel ha muntat un grup i assajaven a casa. La Teresa, fins els ovaris d'aquells horribles 3 acords, busca un local al costat del Condis. I el Paco, al següent capítol, ja estava fins els collons!

L'Enric, té moltes dificultacions al fer la compra. I el Paco, -que és molt observador- s'il·lumina i crea una ONG: Dividim sindries, unim persones!
L'equació és molt fàcil:
1/2 síndria + 1/2 síndria = 1 síndria

L'Isona, de baixón, se'n va al centre comercial i es tenyeix la meitat els cabells de vermell elèctric. Segons el Julià, "un canvi molt canviant". De fet, no semblava l'Isona, semblava la Yeni de l'H! Al vespre, Santa Teresa li torna a tintar de negre.

El Llibert, posant limitacions de velocitat al poble i al mateix temps pagant multes de velocitat i accidents amb cotxes patrulla. I el Casunseuna, l'home més feliç i cabrón del món veient la cara que se li queda al Llibert mentre la Post-it, (Dora) ho explica amb pèls i senyals. Pantalons de nen 30€ + multa 300€. Només li faltava dir: Para todo lo demás, Mastercard!!